Новини

Борисов: Нямаме никакво желание да се бърза с изборния закон

Готови сме да сме съвносители с "Демократична България" на решение за временна комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс. Нямаме никакво желание да се бърза с изборния закон. Единственото, което може да направим с всеобща мъдрост – ние, БСП, ДПС, ДБ и "Възход"-а в сряда да направим такава комисия - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция, на която от партията, победител на изборите, заявиха, че във връзка с казуса за меморандума с фирмата "Джемкорп", ще подадат сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

Борисов, който се присъедини към пресконференцията, коментира въпроса за Изборния кодекс и предстоящото връчване на проучвателен мандат за сформиране на кабинет, като заяви, че не се ли състави правителство, нито едно решение няма да бъде взето с оглед наближаващата тежка зима. Площадната демокрация стана модерна, каза още Борисов и посочи, че по техните (на опонентите на ГЕРБ - бел. ред.) правила и с техните машини ГЕРБ са победили с 5% на изборите пред ПП и са първа политическа сила.

 

ГЕРБ ще подкрепи създаване на временна комисия в парламента, която да разгледа изборното законодателство, подчерта Бойко Борисов. Единственото настояване е дейността на тази временна комисия да е една седмица, а не един месец. Настояването за месец е протакане, знак, че ПП искат не правителство, а бързи нови избори, за да прикрият далаверите си, добави Борисов.

 

"Цяла седмица - пред вас, пред камерите - сядат парламентарните групи с IT специалисти, които да могат да изчистят всички съмнения във флашката, в кода. Решаваме и действаме. Те имат своите подозрения към хартията, ние – към кода. Има 4 години да управляваме, така че абсолютно съм "за" една седмица пред камерите", заяви Борисов своите условия за постигане на компромис.