Новини

Инж. Милчо Миков, директор „Строителни обекти“ в ГБС - Инфраструктурно строителство“ АД, e „Инженер на годината 2022“

По традиция Българска браншова камара „Пътища“ (ББКП) отличи най-добрите постижения при реализация на пътни инфраструктурни проекти през годината в България. Приза за инженер на годината грабна инж. Милчо Миков, директор „Строителни обекти“ в ГБС - Инфраструктурно строителство“ АД. Той взе наградата за обект „Изграждане на Софийски околовръстен път – участък от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Инж. Миков получи метална пластика „Дон Кихот“, изработена от скулптора Илиян Шарков. Тя му бе връчена от председателя на УС на ББКП инж. Стефан Чайков.

„Връчването на тази награда беше започнато от „Сдружението на пътните инженери и консултанти“, а след като през 2017 г. те станаха колективен член на ББКП, УС взе решение, че това става ангажимент на Камара „Пътища“ . Това е четвъртото поредно издание, на което призът се връчва по решение на УС на организацията“, каза инж. Чайков. Той изтъкна, че браншът е минал през една много тежка година, както и че две години по разбираеми причини събитието не се е провеждало. „Това ме прави още по-радостен да Ви видя тук“, каза той. „С известно удовлетворение и плаха надежда смея да кажа, че светлината в тунела този път не е от идващия влак. Събитията от последната седмица ни дават основания да очакваме с оптимизъм завършването на тази година и началото на следващата, така че цялата сага, в която ни вкараха с политическо говорене в продължение на година и половина, да приключи и да си получим парите за достойно извършения труд“, изтъкна инж. Чайков. Той посочи, че УС на Камарата няма да престане с усилията си да осигури разплащането на задълженията към пътностроителните фирми, както и да обезпечи перспектива за развитието на строителния бранш.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да получа тази награда. Тя показва важността на нашия труд като строители и приноса, който имаме при изграждане на инфраструктурата в държавата. Пожелавам на всички колеги много успехи, интересни обекти и победи“, не скри вълнението си инж. Милчо Миков.