Новини

Black Sea Gold стана на 90 години

Компанията отбеляза рождения си ден с грандиозно събитие в София

Поморийската винарна Black Sea Gold стана на 90 години и отбеляза рождения си ден с грандиозно събитие в столичния хотел „Маринела“. Над 400 гости – медии, търговски партньори и колеги, уважиха празника на производителя на „Бургас 63”. Историята на винарската изба Black Sea Gold в Поморие започва през далечната 1932 г. Но

районът е прочут със своите вина още от древни времена.

Освен „Бургас 63” сред топ брандовете на Black Sea Gold Pomorie са Бургаска мускатова, Поморийска гроздова, серии вина Salty Hills, Pentagram, както и прочутото 33-годишно бренди Black Sea Gold.

„Нашата философия е винаги да се стремим към перфекционизъм и да създаваме вина, които носят характера на Поморие, а всяка реколта да е по-добра от предходната. Традицията на производство и талантът на нашите технолози, съчетани с отличителния Поморийски тероар, създават вина и ракии, с които се гордеем. И така вече 9 десетилетия“, коментира Христо Янков, изп. директор на Black Sea Gold.

Традицията на производство продължава до ден-днешен.

„Не са много фирмите в България, които могат да се похвалят с толкова дълъг живот. Със завидна устойчивост, която им помага да оцелеят при всички предизвикателства.

Вече 90 години Black Sea Gold е лидер на пазара с емблематичните брандове „Бургас 63”, Бургаска и Поморийска ракия, познатите на всеки потребител вина Pentagram и Salty Hills. Тайната на успеха e в труда и постоянството, съчетани с гъвкавост и адаптация към търсенето на потребителите. Напитките ни са световно признати, с повече от 250 награди от най-престижните международни конкурси“, сподели Йордан Чорбаджийски, изп. директор на винарната, и благодари на собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев за гласуваното доверие.

Сред присъстващите бяха инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, Любомир Пейновски, член на ИБ и УС на КСБ, и Ренета Николова, прокурист и главен редактор на вестник „Строител“.

В началото на церемонията

първият поздравителен адрес, който бе обявен, бе на председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

„Благодаря Ви, че се включвате в организираните от Камарата на строителите в България и вестник „Строител“ събития. Продължавайте все така успешно да ръководите Black Sea Gold и бъдете пример за това, че в България може да се прави светъл бизнес“, се казва в адреса от КСБ.

Компанията получи поздравителен адрес и от в. „Строител“.

„Годишнината на компанията е впечатляваща! Респект към забележителната история на марката, чието развитие и постижения са пример за устойчивост и високо качество. Благодарим Ви за сътрудничеството“, се посочва в адреса от името на Съвета на директорите и екипа на изданието на КСБ.

За 90-годишнината Black Sea Gold подари на всеки гост по една бутилка от специалната лимитирана серия, създадена нарочно за юбилея. За това уникално вино са подбрани най-добрите партиди от три различни реколти от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. За него са блендирани вина от 9 бъчви – точно колкото десетилетия празнува избата. Виното е с колекционерска стойност и със сериозен потенциал за отлежаване.

В шоу програмата се включиха Flair Temptation, които презентираха специално разработени от тях коктейли с ракия, бренди и вина от портфолиото на Black Sea Gold. За настроението на празника се погрижиха водещите Алекс Сърчаджиева и Герасим Георгиев-Геро, а

кулминацията на вечерта бе участието на Любо Киров,

който вдигна градуса на купона и гостите на дансинга.

Партито не мина без огромна торта със златна шоколадова скулптура на кораб, фирмения знак на Black Sea Gold. За да я разрежат, на сцената излязоха собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев и изпълнителните директори на винарната.