Новини

Андрей Гюров, „Продължаваме промяната“: Предлага се експертен кабинет, но тук няма как да нямаме съмнения, защото експертен кабинет не съществува

„Правителството на „Продължаваме промяната“ се създаде, за да създава мечти и да ги реализира. ГЕРБ и ДПС свалиха това правителство във време на война и криза, вие хвърлихте страната в условия на несигурност. Половин милион души гласуваха за ПП, защото знаеха, че няма да ги предадем. Ние обещахме да разградим модела ГЕРБ-ДПС, защото обичаме България и затова ние няма да подкрепим правителството на проф. Габровски“. Това каза от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров по време на дебатите за избор на премиер и състав на МС.

„Днес ни предлагате правителство, което не изпълнява първото най-важно условие- да може да носи политическа отговорност. Предлага се експертен кабинет, но тук няма как да нямаме съмнения, защото експертен кабинет не съществува. Всеки кабинет трябва да бъде подкрепен от политически фигури. През 1992 г. правителството на Любен Беров управлява две години, които хората помнят с навлизане на групировките в бизнеса и финансовите пирамиди. Друг експертен кабинет управлява около 1 година. Този кабинет остана в историята с едно от най-големите грабежи- фалит на КТБ и избиране Делян Пеевски за председател на ДАНС. Зад експертите стои политическа воля, различна от тази на експертите. Предлагате и правителство, което няма да може да взима самостоятелни решения. Голяма част от кадрите са от банките с кадри на ГЕРБ, Тройната коалиция и президента Радев“, коментира Гюров. Според него, приоритетите на проектокабинета са прекопирани от ПП.

„Приоритет на този кабинет са местните избори, за да може статуквото да запази своите феодални владения“, подчерта още Гюров. Според него завръщането на промяната тепърва предстои.