Новини

LiuGong и Земекоп с високи цели на българския пазар

Успешното партньорство между LiuGong и Земекоп ЕООД е в унисон с впечатляващия успех на реномирания китайски производител в Европа, а за българския официален представител то е най-ефективния начин за удовлетворяване на потребностите на българските строителни фирми от съвременни, качествени и достъпни земекопни машини.

 

LiuGong е един от големите играчи на световния пазар на строителна техника с 20 завода, 9500 служители, 5 центъра за развойна дейност, 13 регионални центъра за дистрибуция на резервни части и 300 дилъра в над 100 страни. LiuGong стъпва на европейския пазар през 2005 г., а през 2012 г. придобива собствеността над известния полски производител на булдозери и челни товарачи Huta Stalowa Wola (Dressta). 

 

Богата палитра от строителна техника

LiuGong произвежда над 20 различни вида строителна, кариерна и минна техника, като в Европа се предлагат седем от тях: багери, колесни товарачи, автогрейдери, валяци, мини челни товарачи, багер-товарачи и булдозери. Стандартната гаранция на машините LiuGong е 2 години или 4000 моточаса, като тя може да се удължи до 5 години или 10 000 моточаса.

Сред хитовите машини LiuGong на европейския пазар, както и в България, са колесните челни товарачи. Гамата включва седем модела от серия Н с работни маси от 11 т до 35 т и стандартни кофи от 1,9 куб. м до 5,4 куб. м. Голямо е разнообразието от верижни багери LiuGong. В клас мини се предлагат три модела с работни маси от 1,8 т до 4 т, които се допълват от още два компактни модела от 7,6 т и 8,7 т. Най-много модели има в средния клас - 16, като работните има маси са в диапазона от 15 т до 50 т. Гамата се допълва от тежък 90-тонен модел.

На българския пазар

LiuGong стъпва за първи път на българския пазар през 2013 г., като през 2017-а, по данни на тогавашния дилър, България става първата страна в света, в която започват работа челни товарачи от модела 848H. От 2013 г. до момента LiuGong има значителен брой продажби в България - десетки машини, които работят отлично и до днес. На българския пазар LiuGong извървява дълъг път, преминавайки през партньорство с българска търговска компания, последвано от липса на официален представител и оторизиран сервиз досега. В лицето на Земекоп ЕООД китайският производител открива доверен партньор, който да отговори на нуждите на строителните компании както за доставки на нови машини, така и за сервизиране на вече закупените.

В Земекоп ЕООД поставят голям акцент върху следпродажбеното обслужване на машините. Благодарение на регионалния склад за резервни части в Полша, доставките им стават за 1-2 дни. В същото време в България се поддържа оптимална наличност от основни резервни части и компоненти на склад за осигуряване на високо ниво на следпродажбено обслужване. Клиентите могат също да разчитат и на голяма стокова наличност от машини в България.