Новини

Президентът Румен Радев: За третия мандат избрах партия в търсене на най-голям шанс за работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност

Държавният глава връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на ПГ на "БСП за България"

Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм ще бъде допълнителен мотив за съставяне на редовно правителство. Това заяви президентът Румен Радев, след като връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на "БСП за България", съобщиха от пресцентъра на Президента.

 

Президентът заяви, че е избрал политическата формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност. Държавният глава допълни, че във времена на силно политическо противопоставяне БСП не само е успяла да съхрани диалога с всички парламентарно представени политически партии, но и е показала, че може да прави компромиси и да постига съгласие, да влиза в коалиция и да управлява заедно със свои идеологически опоненти. БСП взаимодейства еднакво добре както с новите, така и със старите политически формации в българския парламент, заяви още президентът Радев. 

 

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова посочи, че политическата формация ще търси съгласие, за да бъде съставен редовен кабинет.