Новини

Румен Радев: С изграждането на столичното метро българските специалисти доказаха умения да планират, ръководят и строят обекти със стратегическо значение

С изграждането на метрото в София България доказа, че има специалисти, които могат да планират, ръководят и строят големи инфраструктурни обекти със стратегическо значение. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото отбелязване на 25-годишнината от въвеждането в експлоатация на първия участък на метрото в София.

 

Държавният глава изрази признателност към усилията на всички, които са работили по проектирането и изграждането на метрото, благодарение на което се променя градската среда,  свързаността и качеството на живот в столицата. "Този проект стана възможен, защото през тези 25 г. държавните институции и Столичната община работиха в синхрон, независимо от това коя политическа сила е била на власт", заяви Румен Радев. На церемонията президентът Радев удостои „Метрополитен“ ЕАД с почетен знак на държавния глава. Отличието е по повод годишнината, както и за заслугите към изграждането и развитието на инфраструктурен обект от национално значение. Почетния знак получи директорът на „Метрополитен“ проф. Стоян Братоев. Събитието в Централния военен клуб събра хора, допринесли с дейността си за функционирането на метрото от създаването му до днес. Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова отличи проектанти, строители и кадри, работили за изграждането и привеждането му в експлоатация.