Новини

Община Враца е в процес на подготовка на проекти за обновяване на културни институции, спортна инфраструктура и обществени сгради

Община Враца е в процес на подготовка на проекти за обновяване на културни институции, спортна инфраструктура и обществени сгради. Предвидените обекти, за които ще се търси финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, са:
Енергийно обновяване на „Школа по изкуствата“;
Енергийно обновяване на закрит тенис корт;
Енергийно обновяване на покрит плувен басейн;
Енергийно обновяване на стрелбището до волейболната зала;
Ремонт на Средношколско общежитие;
Ремонт на Дом за стари хора „Зора“;
Обновяване на Младежки дом – 2 етап;
Едно от условията в новия програмен период е при кандидатстване общинските администрации да имат готов анализ, технически обследвания и проучвания за всеки един проект.
Докато в предходните програми разходите за обследване се предоставяха безвъзмездно, в настоящите е необходимо кандидатстващите сами да осигурят средствата.
Поради тази причина, Община Враца ще вземе краткосрочен заем от Фонд „Флаг“ в размер на 1 200 000 лв., за да бъде обезпечена подготовката на проектите. Разходите са възстановими на 100% след подписването на договорите по одобрените предложения. Предложението на местната администрация бе подкрепено от Общинския съвет.