Новини

В рамките на другата седмица ще бъде одобрен подробен устройствен план на лот 9 на АМ „Хемус“

"Имаме да изплатим стари задължения към строителните фирми и това са за текущите ремонти, които бяха възложени в началото на 2021 г., като за тях не бяха осигурени финансови средства в държавния бюджет. Това са стари задължения, които ние ще изплатим, защото иначе ще бъдем съдени. Това са единствено и само ремонти, които не представляват основни ремонти". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в ефира на bTV.

"За съжаление тези текущи ремонти, които са се превърнали в основни и е въпрос на незаконно строителство, ние няма да можем да ги изплатим на строителния бранш, защото те са превърнати в незаконен строеж", посочи още той.

"В рамките на другата седмица ще бъде одобрен подробен устройствен план на лот 9 на АМ „Хемус“. Там имаше проблем, защото трасето минаваше в близост до гробище. Казусът бе решен. Ние вървим според последователността на планирането и възможността да се изгражда законно строителство", информира министърът.

На въпрос дали ще продължи да бъде министър на регионалното развитие и благоустройството в следващия служебен кабинет, той отговори, че това ще стане ясно през утрешния ден.