Новини

Корнелия Нинова: Ако продължаваме по същия начин, ще паднем в пропастта

Изправени сме пред пропаст. Ако продължаваме по същия начин, ще паднем в нея като държава, не като отделни политически партии". Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.
"Изпращаме 48-ото НС, което не можа да изпълни най-важната си задача - да излъчи редовно правителство и да сложи край на политическата криза, да даде стабилност и перспектива за развитието на България, спокойствие и сигурност на гражданите и за това има причини", посочи председателят на БСП.
Според нея трябва да се видят допуснатите грешки и да не се правят повече.
В следващото 49-о НС най-голямото предизвикателство отново ще бъде да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие, категорична бе тя.
Войната в Украйна се отрази в две посоки - чисто военна и социално-икономическа, смята Нинова:
"Военното взе превес в 48-ото НС. Това военно предимство в работата и говореното в парламента беше облечено в клишета и етикети. Който е за оръжия, самолети, война - е евроатлантик, а който е за мира, неутралитета на България и ненамеса във войната - е ретрограден евразиец. Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор, спокойствие и решения в интерес на България. Етикетите бяха в черно и бяло".