Новини

Сергей Станишев: Предстоящият конгрес на БСП трябва да се занимава с проблемите на гражданите, а не с вътрешнопартийни въпроси

"БСП трябва да стъпи здраво на земята и да се видят реалностите и очакванията на обществото, защото в поредица от предсрочни избори избирателите дават на партията знак, че не ни припознават като алтернатива". Това заяви евродепутатът Сергей Станишев пред журналисти.

Той посочи, че начинът за решаване на този проблем е чрез дискусия на Конгреса на партията, като по думите му това е начинът да се върне доверието на избирателите на левицата.

"Предстоящият конгрес на БСП трябва да се занимава с проблемите на гражданите, а не с вътрешнопартийни въпроси", заяви още той.

"БСП трябва да отстоява свои ясни политики, не да прави безпринципни споразумения само и само да се закачим за властта, което ще ни струва изключително скъпо, особено предвид конфигурациите, които се очертават, за да започне да си възстановява позициите – първо, на стабилна, предвидима партия, която е собствен полюс. Ние винаги сме се борили за първото място на избори", каза той.