Новини

Предстоящи събития за 10 март

Утре от 10:00 Институтът за пътна безопасност организира публична дискусия на тема „Мисия безопасни пътища“. Събитието ще се проведе в Национален пресклуб БТА – София.

Участие в дискусията са потвърдили Николай Нанков – заместник-министър и министър на регионалното развитие и благоустройството (2011 г. -2018 г.),  Виолета Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството (12 май 2021 г. – 13 декември 2021 г.) и  Гроздан Караджов - министър на регионалното развитие и благоустройството (13 декември 2021 г. - 2 август 2022 г.). На събитието няма да присъства арх. Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството, информираха от МРРБ.

През утрешния ден ще се проведе и обход на изградените от „Хидрострой“ АД участъци по АМ "Хемус". 

"Предвид интереса по темата автомагистрала „Хемус“, събитията и коментарите от последните дни, бихме искали да ви поканим на съвместен обход на изградените от нас участъци. Велико Желев и адвокат Менко Менков ще отговорят на всички поставени от вас въпроси", пишат от компанията в съобщение до медиите.

За 10 март е предвидена и инспекция на заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, който ще провери напредъка в изграждането на железопътния участък Елин Пелин – Костенец.

Инспекцията ще се проведе в 11:00 ч. на 10 март 2023 г. (петък) в местността Лесопарк „Побит камък“, вход на Тунел №1.

С напредъка на строителството ще се запознаят посланикът на Република Турция Айлин Секизкьок, представители на НК „Железопътна инфраструктура“ и местната власт.

Вестник "Строител" ще прави живи включвания от събитията, които ще може да гледате на  - https://vestnikstroitel.bg/ и на https://www.facebook.com/vestnik.stroitel09