Новини

Даниел Панов: Празникът на Велико Търново символизира единството!

"Уважаеми великотърновци, скъпи съграждани, 22 март е! Велико Търново празнува! Ден, който чакаме с нетърпение. Ден, който е повече от специален. Всенароден празник на българския дух! Празникът на Велико Търново символизира единството. А в основата му е националната ни гордост и чест". Това написа кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов  в профила си във Facebook по случай празника на града.
"Тези чувства се усещат най-силно тук – в Историческата и духовна столица на България, щом погледът ни се спре върху Царевец и Трапезица, щом запалим свещ в черквата „Свети Четиридесет мъченици“ или в храма на първите Асеневци – „Свети Димитър“! Днес е най-силна гордостта, че сме жители на Вечната българска столица. Битката при Клокотница и победата на цар Иван Асен II бележат величието България с нейната славна столица Търновград! Величието на Търновската патриаршия! Величието на Търновската книжовна школа! Величието на българския дух", коментира още той.
"На 22 март обръщаме поглед назад към историята и заветите на дедите ни. Поглед, който ни пренася в настоящето и ни кара да надникнем в самите нас, за да намерим пътя към по-доброто бъдеще. Нека с делата си правим така, че за Велико Търново да се говори с добро! Нека сме сплотени както на празници, така и в ежедневието ни. Обединени около едничката цел – да опазим хубавия ни град и да го развиваме! Нека Бог закриля Велико Търново! Честит празник! Честит 22-и март!", заявъшева Панов.