Новини

Президентът Румен Радев: Бъдещето принадлежи на онези нации, които градят младото поколение да е готово за предизвикателствата на бъдещото

„Не е късно най-сетне да вземем тези решения, които да ни превърнат в модерна и просперираща европейска държава. А това зависи от състоянието на човешкия капитал“.  Това каза президентът Румен Радев, който взе участие в откриването на информационен ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“. Форумът, който се организира от министерствата на иновациите и растежа и на младежта и спорта и се проведежда в София Тех Парк.

„Бъдещето принадлежи на онези нации, които градят младото поколение да е готово за предизвикателствата на бъдещото. Ще успяват онези, които градят младите да са устойчиви на тези предизвикателства. Не може да говорим за бъдеще, ако залагаме само на инфраструктура, за бизнес, за икономика, а това се прави от хора”, каза Радев. Според него, всички знаят за проблемите в сферата на спорта- незавършени спортни обект. “ Виждаме големи обекти, които пустеят, защото не са изградени на правилното място и без да е търсена информация от спортните федерации, а средства има,” подчерта президентът. Големият проблем на спорта е, че има пари, но те отиват в обекти, които след това пустеят, коментира още той.