Новини

БАИС отбеляза 20 години от създаването си

Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) отбеляза 20 години от своето създаване със стилен коктейл. Събитието събра партньори и приятели, представители на браншови организации в сектор „Строителство“ и служители на БАИС. Домакини на празника бяха председателят на УС на БАИС инж. Цанко Миланов и изп. директор на БАИС инж. Йордан Николов, който е и председател на секция „Изолации“ в КСБ. Тържеството уважиха инж. Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България, инж. Любомир Качамаков, зам.-председател на УС на КСБ и председател на ОП на КСБ – София, и Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. „Строител“.

„Искам да благодаря на всички наши колеги и партньори, че са с нас, за да отпразнуваме заедно юбилея“, каза в началото инж. Цанко Миланов. „Идеята да се създаде Асоциацията дойде още през 2001 г. Две години по-късно се събрахме 16 компании, с които през април 2003 г. учредихме БАИС“, разказа пред гостите инж. Йордан Николов.

По време на тържеството беше връчена почетна юбилейна награда на инж. Кирил Маслев, управител на „Хидромат“ ООД, ръководител на секция „Хидроизолации“ в БАИС и зам.-председател на секция „Изолации“ в КСБ. Отличени бяха и други представители на Асоциацията.

БАИС получи поздравителни адреси от КСБ и в. „Строител“

„Благодарение на Вашия професионализъм и неуморните усилия на целия Ви екип БАИС се утвърди като една от най-авторитетните организации в България и чужбина, ползваща се с доверие от българските и европейските институции и получаваща заслужено национално и международно признание“, се казва в адреса от инж. Илиян Терзиев.

„Във Ваше лице изданието винаги е имало не само добри партньори, но и истински приятели. Благодарим Ви за активното участие на Вашата организация в значимите за бранша събития, организирани от КСБ и в. „Строител“, се посочва в поздравителния адрес от в. „Строител“.


Инж. Цанко Миланов, председател на УС на БАИС: За изминалия период Асоциацията стана разпознаваема

20 г. не са малко за една организация. За изминалия период Асоциацията направи много и най-важното е, че стана разпознаваема не само в професионалните среди, но и сред другите партньорски организации. Щастлив съм, че през годините БАИС е работила изключително успешно с КСБ, и за това, че Камарата ни търси за експертиза и ни цени.

Искам специално да отбележа, че през 2022 г. успяхме да издадем ръководство за хидроизолации, което се радва на изключително голямо търсене. Партньорски организации от Румъния и Гърция проявиха интерес към него. През т.г. планираме да бъде завършено и ръководството за топлоизолации, както и такова за звукоизолации.

Като председател съм си поставил за цел да успеем да убедим държавните органи, че последно приетата през 2022 г. наредба за енергийна ефективност би трябвало да бъде преразгледана. В нея не бяха чути мненията не само на БАИС, но и на КСБ и ние ще се опитаме да разработим наредбата в дух на диалог.

Специални благодарности на в. „Строител“, че отрази нашия празник, и на прокуриста и главен редактор на изданието Ренета Николова, която познавам от много години. Чета вестника на хартия, но по-често имам възможност да го следя онлайн. В. „Строител“ винаги ми дава един свеж прочит на новините и актуалните неща в бранша. Той е не само трибуна на Камарата, но и място, където се вижда обективна оценка на това, което се случва в строителния сектор.


Инж. Йордан Николов, изп. директор на БАИС: Благодаря на в. „Строител“, че винаги е наш активен партньор

При създаването на БАИС не си представяхме, че ще дойде моментът, в който ще отпразнуваме 20-годишнина. Благодарен съм на всички, които ръководиха Асоциацията за изминалото време.

Искам специално да благодаря на в. „Строител“, че винаги е наш активен партньор. Новият брой на изданието неизменно стои на бюрото ми и най-редовно го преглеждам, защото от него се информирам за много неща, които се случват в сектора. Вестникът ми е изключително полезен.


Инж. Кирил Маслев, ръководител на секция „Хидроизолации“ в БАИС: Членовете на БАИС сме обединени

За тези 20 г. Асоциацията се опита да въведе ред в сферата на изолациите в строителството, започвайки от нормативната база и стигайки до издаването на ръководство за изпълнение на изолации. На пазара членовете на БАИС са конкурентни фирми, но в Асоциацията сме обединени в общата цел нещата в тази област да бъдат поставени в правилни позиции и основи и да се работи качествено и ефективно.