Новини

България е домакин на годишния конгрес на Build Europe

Организатори на международното събитие са КСБ и „Главболгарстрой Холдинг“ АД

Мирослав Еленков

Ренета Николова

Годишният конгрес на Build Europe се провежда в София в хотел „Хаят“. Домакини на събитието са Камарата на строителите в България (КСБ) и „Главболгарстрой Холдинг“ АД, които са членове на организацията. При откриването на форума изп. директор на КСБ арх. Иван Несторов заяви, че за Камарата е привилегия да посрещне представителите на водещата организация, обединяваща интересите на бранша в цяла Европа, и че именно в София делегатите ще изберат нов президент на Build Europe.

„Един от нашите ключови приоритети е да изградим още по-ползотворно партньорство с Build Europe и нейните членове. Вярваме в силата на доброто сътрудничество и обмена на най-добрите практики, които могат да ни помогнат да постигнем по-голям успех и да насърчаваме развитието на строителния сектор“, каза арх. Несторов.

„Щастливо съвпадение и добър знак е, че този конгрес се състои в седмицата, в която България прави стъпки към очаквана стабилност, необходима за бизнеса, за сектора, който представляваме, и за гражданите“, каза от своя страна инж. Светослав Любомиров, изп. директор на „Главболгарстрой Холдинг“ АД. Той посочи, че двудневните срещи се фокусират върху изключително важни теми на европейско и национално ниво, като така се откриват нови възможности. „Постигането на баланс между европейските регулации, интересите на представителите на бизнеса и крайните потребители в сектора е важно условие за гарантиране на добра бизнес среда и възходящи и устойчиви темпове на икономическо развитие. Това ще окаже и положителен социален ефект върху гражданите на държавите членки в ЕС“, изтъкна той.

Build Europe е организацията, представляваща в Европейския съюз националните федерации на предприемачите и строителите на жилища от 17 държави.

По време на конгреса в София се очаква да бъде избран нов президент на сдружението.

В рамките на събитието се предвижда и посещение на изграждащи се жилищни обекти в столицата.

Повече за събитието, както и интервюта, специално за в. „Строител“ от настоящия и новия президент на организацията, очаквайте в следващия брой.