Новини

Подписахме Спогодба за морско търговско корабоплаване с Алжир

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България Ивайло Московски и министърът на водните ресурси на Алжирската демократична и народна република Абделмалек Селлал подписаха днес Спогодба за морско търговско корабоплаване между двете страни.

Документът има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на морския транспорт между България и Алжир. Той урежда въпросите на взаимното признаване на корабните документи, удостоверенията за самоличност на моряците (моряшки паспорти), разрешения за слизане на брега на членовете на екипажите, оказване на съдействие при бедствие и др. Спогодбата отговаря на международните стандарти и създава предпоставки за подобряване на икономическите и експлоатационни условия на работа за корабите, безопасността и сигурността на корабоплаването и защитата на морската среда.

Министър Абделмалек Селлал е на посещение в България за провеждането на Деветнадесетата сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество (30 октомври – 3 ноември 2011 г., София.