Новини

По специална технология над 10 улици и булеварди в София се подготвят и консервират преди зимния период

Днес, зам.-кметът на София Любомир Христов с ресор „Транспорт и транспортни комуникации” направи проверка на дейностите по изпълнението на подготовка и консервиране преди зимния период на столичния булевард бул.”България” в участъка между бул.”Гоце Делчев” и бул.”Акад.Иван.Гешов”.

Изпълняват се дейности по консервиране и подготовка преди зимния период по специална технология чрез заливане на пукнатини с полимер-битумен мастик и по „инжекционен метод”.

Пукнатините са сред основните причини за възникване на проблеми през есенно-зимния период. Консервирането преди понижаването на температурите се прави за втора поредна година. Тази година дейностите са по-масирани, тъй като резултатът е много добър, каза Христов.

Освен на бул. „България” на територията на Столичната община в момента се работи на още 10 обекта - бул.”Цариградско шосе”, бул.”Васил Левски”, ул.”Гурко”, бул.”Драган Цанков”, ул.”Свети Наум”, бул.”Витоша”, бул.”Ген. Владимир Вазов”, ул.”Хан Кубрат”, бул.”Рожен”, бул.”Възкресение”, бул.”Никола Мушанов” и др.