Новини

КСБ и Столичната община обсъдиха бюджета на София за 2023 г.

Представителите на КСБ изразиха очакванията си бюджетът на Столичната община да бъде приет, за да продължи инвестиционната програма на общината

Камарата на строителите в България (КСБ) и Столичната община (СО), по инициатива на Областното представителство на КСБ – София, проведоха традиционна среща. На нея представителите на КСБ се запознаха  и обсъдиха с ръководството на СО проектобюджета на общината за 2023 г., който предстои да бъде гласуван днес от СОС.

От страна на СО в срещата  участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметовете по направление „Финанси и здравеопазване“ Дончо Барбалов и по „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов, и Петър Костов, директор на Дирекция „Строителство“ в общината. Камарата бе представена от инж. Любомир Качамаков, зам.-председател на УС на КСБ, председател на ОП на КСБ – София и вицепрезидент на CICA, инж. Егмонт Якимов, член на УС на КСБ, арх. Иван Несторов, изп. директор на КСБ и членовете на ОблС на ОП на КСБ – София Красимир Милушев и инж. Ивайло Тодоров, Ренета Николова, прокурист и гл.редактор на вестник „Строител“. 

„Оценявам много високо дългогодишното партньорство, което имаме с Камарата на строителите в България, с Областното представителство на КСБ и в. „Строител“ и Ви благодаря за него“, заяви в началото на срещата Йорданка Фандъкова.  Тя и  зам.-кметът Дончо Барбалов представиха основните направления в бюджета на СО за 2023 г. 

Инж. Любомир Качамаков също благодари за отличния диалог през годините, който Камарата и ОП на КСБ – София са имали с екипа на общината. Той посочи, че единствено със съвместни усилия е възможно градът да продължава да се развива. 

Инж.Качамаков  постави въпроса дали е гарантирано изпълнението на инфраструктурните проекти в София и изрази притесненията на бранша, че при липса на приет бюджет реализацията им може да бъде спряна. 

Представителите на КСБ изразиха очакванията си бюджетът на Столичната община да бъде приет за да продължи  инвестиционната програма на общината, в изпълнението на която са заети много строителни фирми и хиляди работници. На срещата бяха  обсъдени и необходимостта за решаване на въпроса за справедлива индексация на строителните договори и важността на дигитализацията на сектора.