Новини

Павлова: Довършването на действията по реформата във водния сектор е приоритет

Довършването на действията по реформата във водния сектор е приоритет за регионалното министерство. Това каза на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутата Димчо Михалевски. Досега от предвидените 29 водни асоциации, са създадени 25. Не са създадени такива в областите Перник, Кюстендил, Хасково и Благоевград заради нежелание на дружествата там. Те изпитват затруднения в прилагането на закона, затова Павлова ще инициира законодателна промяна, за да може да се улеснят действията им.

Общата площ на одобрената кадастрална карта е на над 500 000 ха, което е 5 % от територията, съобщи министърът на друг въпрос за кадастъра, поставен от Димчо Михалевски. От 2009 г. досега например е създадена кадастрална карта на 9 района на Столична община, а други 6 са в процес на одобрение, каза Павлова.

Остава одобрението на останалите 8 административни района на град София, както и на още 500 000 ха в страната, които трябва да бъдат одобрени и вкарани в кадастралната карта.

Накрая цялата информация ще бъде събрана в Единна централна база данни.

Информацията е на Фокус.