Новини

Фандъкова: Ще продължим да строим метро, пътища, детски градини, музеи

В речта си след полагането на клетва за кмет на столицата пред първия СОС след изборите  Йорданка Фандъкова благодари на гражданите за избора. По думите й полученото доверие от софиянци е точна оценка за извършената работа през изминалите две години. Фандъкова каза, че ще разчита на всички политически сили в Столичния общински съвет. „Изборите свършиха, време е за работа“, обърна се Фандъкова към общинските съветници.

„Моля всеки, който има информация за нередности, да я предоставя както на мен, така и на компетентните органи“, заяви кметът на Столична община. „Ще продължим да строим метро, пътища, детски градини, музеи. Ще го правим в диалог с бизнеса, синдикатите и гражданските организации“, обеща Фандъкова. „Ще заложим на строга финансова дисциплина, съкращаване на разходи и привличане на евросредства“, каза още тя.

Йорданка Фандъкова запазва екипа, с който е работила и досега. Промените се отнасят до назначаването на нов заместник-кмет по финанси и бюджет и тази функции ще изпълнява Дончо Барбалов. Съкращава се позицията на заместник-кмет по сигурността, която се заемаше от Иван Сотиров от СДС.

В екипа на Фандъкова остават Мария Бояджийска с ресор икономика, Любомир Христов – транспорт, Ирина Савина - инвестиции, Албена Атанасова – социални дейности, Юлия Ненкова – правни въпроси. Запазва се позицията на заместник-кмет по образование и култура, заемана от Христо Ангеличин от ДСБ. Засега не е ясно кой ще бъде новият заместник в този ресор. До избирането му той му ще се поеме от настоящия кмет.

В дневния ред на тържествената сесия освен избор на председателя на Общинския съвет и заместниците му е включено още разглеждането на доклад на временно изпълняващият длъжността кмет на Столична община за приемане на решение за определяне представителите на Столична община в Общото събрание на акционерите в „Общинска банка” АД и даване на мандат за гласуване по точките от дневния ред на обявеното за 11.11.2011 г. извънредно Общо събрание на акционерите.