ОП на КСБ

ОП Смолян отбеляза Димитровден и награди най-успешните професионалисти

Вестник „Строител“ получи признание за обективна журналистика и висок професионализъм

Недялка Маргаритова, ОП на КСБ – Смолян

Областното представителство на КСБ в Смолян изгради традиция да организира най-значимото събитие за годината – Празника на строителите на 8 ноември (Димитровден по стар стил), на което връчва награди на най-успешните професионалисти в класацията „Строител на годината“. За място на провеждане на тържеството през 2023 г. бе избран Девин. Домакин на събитието бе председателят на ОП на КСБ – Смолян, инж. Асен Соколов, а негови гости бяха областният управител на Смолян Захари Сираков, кметовете на Девин Здравко Иванов, на Мадан - Фахри Молайсенов, на Рудозем - Недко Кулевски, и на Баните - Павлин Белчев. Празника уважиха инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ, инж. Иван Моллов, зам.-председател на Камарата, Владимир Кехайов, член на ИБ и УС на КСБ и почетен председател на ОП Смолян, инж. Пламен Пергелов, председател на СД „Вестник Строител“ ЕАД и член на Комисията за ЦПРС, и Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. „Строител“.

„Тази година ръководството на ОП на КСБ – Смолян, се обединихме около идеята да проведем тържеството в една от перлите на СПА туризма в Родопите – Девин. Наред с модерния туристически бранш и отличната хотелска база в града и близките общини се развива строителна общност със солидно професионално присъствие и проспериращи компании“, заяви при откриването инж. Асен Соколов.

По стар родопски обичай тържеството започна с гайда и фолклорно изпълнение на вокална група „Родопчанка“, поздрав от девинските строители от фирма „Лим строй 90“ ЕООД.

„Тази година класацията „Строител на годината“ отразява професионалните постижения на заслужилите, отдава дължимото на утвърдени имена в нашия бранш – стабилни динамично развиващи се фирми и известни с коректността си колеги. Обръщаме поглед както към стожерите на строителната традиция, така и към младите развиващи се строители с добро реноме и професионални перспективи“, разясни инж. Соколов, преди да пристъпи към връчването на наградите на ОП Смолян.

Дългогодишните членове на ОблС на ОП Смолян Кремен Красин и Валентин Кюлхански получиха признание за значим принос в ръководството на Областното представителство. Наградите им бяха връчени от председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Владимир Кехайов и управителите на „Юнимекс“ ООД Валентин Димитров и Антон Тинков бяха отличени като стожери на строителната традиция в Родопите. Наградите им бяха връчени от областния управител Захари Сираков.

Доц. д-р Анелия Пържанова, директор на Смолянския филиал на ВСУ „Черноризец Храбър“, и Антоанета Караджова, директор на Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство, получиха награди за активното им партньорство с ОП на КСБ – Смолян, и приноса им в развитието на висшето и средно строително образование в областта.

Вестник „Строител“ получи признание за обективна журналистика и висок професионализъм в отразяването на събитията, процесите и тенденциите в строителния бранш. „Особеният принос на браншовото издание на КСБ в. „Строител“ се дължи не само на перфекционизма в отразяването на събитията, но и на партньорския дух и отличните идеи за съвместни инициативи с Областните представителства на КСБ“, заяви при връчването на наградата Владимир Кехайов.

В специална категория бяха отличени успешните дами в строителния сектор – инж. Василка Зидарова, инж. Румяна Янчевска, Румяна Соколова, Весела Цолова, Капка Инджова и инж. Мариана Цекова. „Днес все повече дами се включват в управлението на строителните компании, заемат обществени постове, свързани със строителния сектор, и участват в ръководството на браншовите организации. С решителност, воля и усет смело очертават облика на съвременния професионалист в строителния отрасъл“, бяха доводите на Областния съвет при вземането на решение в рамките на тази категория.

Призове бяха връчени в категорията „Перспективна строителна фирма“ на компаниите „Глобал Тръст“ ООД с управител Венцислав Пехливанов, „Лим строй 90“ ЕООД – Любомир Любенов, „Евро строй 2007“ ООД – Енвер Халил, и „Ви си ейч“ ЕООД – Владимир Чолаков.

„Надежден млад строител“ и „Коректност и надежност“ бяха категориите, фокусирани върху етичните аспекти от профила на строителите с отличени компании „Данигма“ ЕООД с управител Георги Пепеланов и „Мулти мастър груп“ ЕООД – Асен Кехайов.

Зам.-председателят на УС на КСБ инж. Иван Моллов връчи наградине на компаниите с изразен ръст във фирменото развитие през последните две години като белег за амбиция, отличен мениджмънт и добри позиции в отрасловия спектър. Отличени бяха „Леовихилдо“ ЕООД, „Виденица – 2004“ ЕООД, „Алан инженеринг“ ЕООД, а в „Устойчивост и перспектива в строителството“ – „Венигаз“ ЕООД и „Ай Пи Зет“ ЕООД.

Забавни призове бяха раздадени с намигване към интересни хобита и обществени ангажименти на строителите. В категория „Най-добър ловец сред родопските строители“ бе отличен Мирен Красин. Валентин Кюлхански получи награда за „Най-активен спортен деятел сред строителите“. Владимир Кехайов бе определен като „Най-запален колекционер на ретро автомобили и притежател на ретро автопарк“. Наградите връчи Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. „Строител“.

Родопският фолклор във великолепното изпълнение на Росица Пейчева и състав „Балканджии“ бе акцент на празника заедно със самобитни фолклорни изпълнители от региона.