Новини

Мария Габриел: Tова, което ме интересува е спазването на управленската програма и приносът на всеки министър по отношение на заложените в нея действия

"Всеки един министър в това правителство е одобрен от акад. Денков и Мария Габриел. Всеки един министър е одобрен с вота на Народното събрание. Много е важно да не се спираме кой чие назначение е", каза вицепремиерът Мария Габриел в ефира на БНТ.

"Tова, което мен ме интересува е спазването на управленската програма и приносът на всеки министър по отношение на заложените в нея действия. Нека не забравяме в този толкова голям документ е с много голяма яснота по отношение на законодателни промени, на реформи. Там са заложени много ясни срокове", заяви тя.

Тя подчерта, че Калин Стоянов има отлични резултати относно работата му за Шенген

"Страната ни само за 6 месеца е изпратила много силно послание за това, че ние можем да говорим ясно и отчетливо на европейската и международната сцена. Много ясно е оценена проевропейската насоченост на това правителство. Ясно е оценено, че България трябва да бъде в Шенген", сподели вицепремиерът.