Новини

ББК „Пътища“ връчи наградата „Инженер на годината“ на инж. Иван Танев от „Джи Пи Груп“ АД

Инж. Иван Танев от „Джи Пи Груп“ АД взе голямата награда на Българска браншова камара „Пътища“ (ББКП) „Инженер на годината“. Отличието му бе връчено на официална церемония в „Гранд хотел София“ от председателя на УС на ББКП инж. Стефан Чайков.

В тазгодишното издание на конкурса „Инженер на годината“ ББКП въведе промени, с които включи две нови категории – „Проектант – пътно строителство и съоръжения“ и „Строителен надзор – пътно строителство и съоръжения“. Досега ББКП отличаваше само един експерт с приза „Инженер на годината“. За първи път „Проектант – пътно строителство и съоръжения“ стана инж. Мартин Петко. Отличието за „Строителен надзор – пътно строителство и съоръжения“ отиде при инж. Николай Костурков.

В конкурса на ББКП номинации получават експерти, работещи в компаниите-членове на камарата, които са показали висок професионален успех от 1 ноември на предходната календарна година до 30 септември на настоящата.

„В строителния бранш има хиляди професионалисти с различна експертиза, които работят в пълен синхрон помежду си, така че българското общество да получи качествени и безопасни пътища. Всеки от тях представлява неизменна част от строителния процес. Именно затова тази година решихме да въведем нови правила в „Инженер на годината“ и да отдадем заслуженото на колеги, отличили се в областта на проектантството и строителния надзор“, каза инж. Стефан Чайков.

Повече за наградите на ББКП чете в печатното издание на в. „Строител“.