Новини

Любомир Гечев е назначен за зам.-кмет на община Пазарджик

Кметът на Пазарджик Петър Куленски избра заместник-кмет. Той ще бъде Любомир Гечев, настоящ общински съветник от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“, става ясно от съобщение на сайта на община Пазарджик.

Гечев ще отговаря за дейността на три дирекции в общината – дирекция „Бюджет и общинска собственост“, дирекция „Архитектура и териториално устройство“ и дирекция „Строителство, транспорт и околна среда“. Неговата позиция на общински съветник ще бъде поета от Нона Загорска. Гечев встъпва официално в длъжност след заповед за назначаването му от кмета Петър Куленски.

Любомир Гечев е на 42 г., от гр. Пазарджик, семеен, баща на едно дете. Завършва Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ гр. Пазарджик. Следва в България и Германия, притежава магистърска степен по Икономика със  специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг". Дългогодишен член и участник в програмата за висши ръководни кадри Retail Lab към университет Санкт Гален, Швейцария. Ментор по практически проекти на студенти от университета за приложни науки – FHS Санкт Гален, като един от проектите бива номиниран за наградата „Young leaders award”. Работи като ръководен кадър в централите на международни компании като OBI груп холдинг (Германия) и SFS груп (Швейцария). През 2019 се връща в Пазарджик. Последно отговаря за пазарите в Западна Европа и ръководи дъщерната фирма на компания от сектора за възобновяема енергия.