Новини

Верижните багери LiuGong от серия F вдигат високо летвата

През есента на 2019 г. водещият китайски производител LiuGong започна поетапно да въвежда новите модели верижни багери от серия F с работни маси от 1,8 т до 95 т. Тези машини са разработени с фокус върху потребностите на строителните фирми от Западна Европа и Северна Америка и се отличават със съвременни конструкции и технологии, повишена издръжливост, производителност, ефективност и комфорт на оператора при намалени разходи за поддръжка и гориво.

Верижните багери LiuGong от серия F разполагат с модерни хидравлични системи с електронно управление, използващи главни помпи с големи дебити, хидромотори с висок въртящ момент и главни електро-хидравлични разпределители за подобрено управление на хидравличния дебит. Забележителна е новата охлаждаща система, която управлява директно скоростта на вентилаторите в зависимост от температурата на охлаждащите флуиди. Благодарение на тези съвременни системи, които са въведени от инженерния екип, базиран във Великобритания, серия F предлага висока работна ефективност и нисък разход на дизел (с около 15-20% по-малък в сравнение с предходната серия Е).

Шампиони в леката категория

В клас мини серия F включва два мини багера с работни маси 1,8 т и 2,7 т. И двете машини се отличават с много солидни конструкции и вложени агрегати и компоненти от водещи световни производители. Например дизеловите двигатели са Yanmar, товаро чувствителната хидравлика е от Inline Hydraulik, а джойстиците с електронно управление и пропорционален ход са Bosch. Придвижването с тези мини багери е улеснено от двускоростния режим с автоматично превключване, а автоматичното преминаване на двигателя на празен ход, след като с машината не се работи няколко секунди, има свой принос към икономиите на гориво.

Звездите в средния клас

Гамата от верижни багери на LiuGong в средния клас е съставена от шест модела с работни маси от 16 т до 36 т, сред които има и две машини с прибрана противотежест за най-ефективна работа на по-малки обекти и в тесни пространства. Моделите от серия F в този сегмент предлагат на оператора избор от три нови работни режима - мощен, стандартен и икономичен, които той може да използва в зависимост от условията на обекта и вида работа с цел да балансира между висока производителност и икономии на гориво. Дизеловите двигатели са Cummins, а най-съвременна електро-хидравлична система от Kawasaki позволява прецизно регулиране на хидравличния дебит и налягане за всеки вид прикачен инвентар.

Новите кабини на серия F предлагат високо ниво на комфорт за оператора с леко вътрешно надналягане срещу навлизане на прах, удобна седалка (с избор от три варианта), най-съвременни уреди за управление, в т.ч. 8-инчов цветен тъчскрийн дисплей, камери за зоните отдясно и зад машината (опция) и др.

В най-тежкия клас

Флагманът на серия F е 95-тонен верижен багер, който е предназначен за високопроизводителна работа в кариери и мини. Той впечатлява с мощен дизелов двигател Perkins от 600 к., три работни режима и модерната функция Powerboost, която осигурява допълнителна моментна мощност в случай на необходимост.