Новини

Инж. Йордан Вълчев: В 17 часа днес ще бъде пуснато движението в отсечката Мездра-Лютидол

В 17 часа днес ще бъде пуснато движението в отсечката от път I-1 Мездра – Лютидол. В момента строителят завършва дейностите за временната организация на движение, която е нужда, за да се гарантира безопасното преминаване по трасето, съобщи инж. Йордан Вълчев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред БТВ. Той уточни, че е необходимо да бъдат поставени нови пътни знаци за временна организация на движение и да се премахнат старите, след което всички автомобили ще могат да преминават свободно.

Трафикът по новопостроените участъци ще се извършва двупосочно в по две ленти в посока. Само в района на Лютидол автомобилите ще преминават в една лента. Пускането на движението по новото трасе ще облекчи движението в района, защото няма да се използват обходните маршрути, поясни инж. Вълчев. Този период ще се използва и за ремонт на участъците, по които в момента се пренасочват автомобилите и за завършване на моста в Горна Кремена.

В участъка между Дърманци и Лютидол шофьорите ще преминават по нов път с изградени защитни съоръжения и положени мрежи за защита от обрушване.

През пролетта трасето ще бъде затворено, защото ще продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачане, както и двата пътни възела на Дърманци и Мездра, информира инж. Вълчев. По думите му до края на годината трябва да приключат строителните дейности по основното трасе и движението да бъде отново възстановено. През следващата година ще приключат дейностите само по пътни възли, като работата по тях няма да налага спиране на преминаващите автомобили. При затварянето на отсечката, трафикът ще се пренасочва през прохода Петрохан и село Горна Кремена.