Новини

Премиерът Николай Денков: Целта на меморандума е отново да върнем фокуса върху това защо сме направили това правителство

"Текстът на меморандума беше изпратен на Мария Габриел, така че тя го е видяла предварително. Предполагам, че го е изпратила на Бойко Борисов и на другите ключови лидери, които подкрепят правителството. Това, което е важно да се подчертае, че ако погледнем какво се случва от декември насам, е липсата на напредък точно по тези реформи, които винаги сме поставяли в основите на развитието на страната, заради които направихме това правителство", заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти.

"Целта на меморандума е отново да върнем фокуса върху това защо сме направили това правителство, защо има Народно събрание, което трябва да си довърши работата. В това отношение не мисля, че трябва да има изненади. Това са същите приоритети, същите задачи. Просто с желанието да ги дефинираме по начин, по който не може да се отклонява вниманието от тях. Преди 3 седмици с г-жа Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим министрите след като тя направи преглед на тяхната работа и след като проведе разговори с тях, за да седнем и да ги обсъдим. Това досега не се е случило. Не сме провери разговор. Аз чакам Мария Габриел да се обади, когато е готова, за да седнем и обсъдим", допълни още той.