Новини

Искра Михайлова, "Възраждане": Много внимателно да се наблюдава кой как гласува по отношение на избора на фирма, която ще строи 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй"

"Началото на заседанието на Народното събрание днес започна с опит от страна на представители на ГЕРБ-СДС да внесат в дневния ред извънредна точка, която мина вчера на съвместна комисия по енергетика и околна среда по отношение на провеждане на преговори със строители за АЕЦ „Козлодуй", заяви пред журналисит в Народното събрание Искра Михайлова от "Възраждане".

"Вчера комисията протече изключително скандално поради няколко причини. От една страна в управляващата коалиция се видя огромно напрежение между ГЕРБ, които имаха един проект на решение, и "Продължаваме промяната – Демократична България", които имаха друг проект на решение, но то не получи подкрепа от една част и от тяхната парламентарна група в частност "Зелено движение ", посочи тя.

"Ние станахме заложници на прехвърляния на обвинения от едните към другите по отношение на причини и документи за внасяне на тези проекти на решения", каза Михайлова.

Депутатът от "Възраждане" призова много внимателно да се наблюдава кой как гласува по отношение на избора на фирма, която ще строи 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй".