Новини

Христо Иванов: Продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори и взимане на решения, а не избори и предизборна кампания

"ДПС искат да имат скрит партньор на ГЕРБ в разпределението и не искат да има ясни правила и регламент между двете политически формации, които носят отговорност за управлението". Това заяви пред журналисти съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Продължаваме да вярваме, че пътят е към преговори и взимане на решения, а не избори и предизборна кампания. Няма да коментирам твърденията на Делян Пеевски. Нямам навика да влизам в този тип разкази от срещи", поясни той.

"За момента – да, темата е регулаторите, темата е как ще бъде избран следващия главен прокурор, да, темата е следващия главен прокурор да не бъде като този, който беше избран по време на доминацията на ГЕРБ и ДПС – Гешев и Цацаров", коментира Иванов.

"Надявам се да се успокоят страстите и да се върнем към разговора за това как да продължим реформите отговорно", допълни той.

От думите му стана ясно, че разговорите по меморадума трябва да се водят с Бойко Борисов. "Надявам се да се успокоят страстите и да започнем разговор по съдържанието, което сме предложили. То не е ново, всяка една от тези теми е обсъждана месеци наред", посочи Иванов.