Новини

Кирил Петков: Аз съм готов по всяко време да седнем на преговори

"Според мен е време всички малко да се успокоят. Тук станаха едни големи страсти, големи емоции. Истината е, че трябва да направим крачка напред в промяната на всички тези институции, за които всички българи искат промяна". Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание.

„Да отворим този меморандум, нека от ГЕРБ предложат друг текст. Въпросът, на който трябва да си отговорим е искаме ли политическо начало за хората, които определят цените на българските граждани – да или не. Ние не искаме политическо начало“, посочи той.

„Хайде да направим реална реформа в правосъдната система, което означава всички ние да се откажем от контрол във ВСС. Искаме ли да имаме служби, които защитават българския интерес, а не непрекъснато да хващаме някакви чужди влияния в тях, руски шпиони и други? Не искаме!“, каза още Петков.

„Не става дума за червени линии на ПП-ДБ, става дума за червени линии на обществото. Обществото вече не може да понася поредните измислени истории, които им се сервират. Те искат да видят, че техния живот се променя“, подчерта той.

„Аз съм готов по всяко време да седнем на преговори, да излъчим екипи. Ако всички ние мислим за доброто на България сега е време да започнем да си вършим работата. Началната позиция беше важна, за да можем да покажем пред цялото общество кои са темите на деня. Иначе се залъгваме с едни теми като кой е външен министър и кой не е. Това реално, в сравнение с другите теми е с много по-малка важност“, завърши Петков.