Новини

Христо Иванов: Ние не можем да си позволим да тласнем страната към избори

"Технологията на това, което Делян Пеевски прави е проста, защото той се опитва да въвлече всички в един отвратителен кален скандал. Него не го притеснява да участва в такова нещо. Цитира измислици, полуизмислици, подбрани полуистини, с което да накара да отговаряме на тях. Това ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаването на управлението. Той го прави, защото не може да приеме, че трябва да има ясна договорка за това как ще се носи отговорност за разпределението на кадровите решения", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в Народното събрание.

"Неслучайно атакува гражданския сектор, защото е ясно, че единственото място, където биха могли да дадат някакви неутрални предложения за хора, които не са партийно зависими, са именно този тип организации", допълни той.

"Ние не можем да си позволим да тласнем страната към избори. Понеже нашият разговор е с ГЕРБ и той трябва да бъде по това, което сме предложили. Ако има аргументи против, ако има по-добри предложения, сме готови да ги разгледаме", подчерта Иванов.