Новини

Премиерът Николай Денков: Процесът на ротация върви. Имаме разбирателство с Мария Габриел, че той трябва да бъде гладък

"Процесът на ротация върви. Имаме разбирателство с Мария Габриел, че той трябва да бъде гладък. Това, които създава напрежение, как ще бъдат попълнени позициите в Антикорупционната комисия, в регулаторите". Това каза премиерът акад. Николай Денков пред жулналисти след като участва в Общото събрание на НСОРБ.

Според него, това е ключов въпрос, от който зависи как ще живеят българите ш как ще работи бизнесът в следващите години.

“Тук не става въпрос за постове, а е въпрос как ще работи държавата. Рискът е основно в НС. Моите оценки на министрите са готови, на не сме говорили с Мария Габриел, но до края на седмицата ще направим прегледа”, каза Денков.

Според него е детайл кой ще бъди външен министър. “За нас и важно за имаме свободна комуникация с външните ни партньори, а премиерът и външният министър имат ежедневна възможност за това. И да, ще има ротация”, беше категоричен Денков.

"Напълно категорично искам да кажа, че не и поставян въпросът за изпращане на войски в Украйна. Никой не е повдигал въпроса.Ако някой го повдигни, пак ще кажа: български войски там няма да отидат", посочи още Николай Денков. Той подчерта, че няма позиция на страната. "Това, което е обсъждано с Украйна, е предоставяни на военно-техническа помощ. Нямаме директен износ на боеприпаси към Украйна, но е ясно, че част от тези, които изнасяме, отиват в Украйна”, каза Денков.