Новини

Мини багери Case - оптималният избор за българското строителство

Мини багерите Case с работни маси от 2 до 3 т са съвременни, многофункционални и пъргави машини, които се отличават както с висока надеждност, лесна поддръжка и минимални престои за сервизиране, така и с голяма производителност и бърза възвращаемост на инвестицията. За високото ниво на тяхната гаранционна и следгаранционна поддръжка грижата имат висококвалифицираните сервизни специалисти на официалния вносител Тайтън Машинъри България.

Моделите на Case CE от CX18D до CX28D предлагат много предимства и преимущества. Например тяхната надстройка се отличава с прибрана противотежест, която при завъртане не излиза (при CX25D и CX28D) или почти не излиза от габарита на веригите. Така се гарантира високоефективна работа в ограничени пространства, както и в близост до стени, огради, колони и други препятствия. Двускоростният режим на придвижване (бърз - бавен) с автоматично превключване осигурява максимална проходимост и скорост на движение.

Операторите имат на разположение две допълнителни хидравлични линии (една стандартна и една опционална), които се управляват чрез електро-хидравлични плъзгачи с пропорционален ход, разположени върху джойстиците. Моделът CX28D (3,1 т) може да се оборудва дори с трети хидравличен кръг (опция). Освен това клиентите имат избор от хидравлични и механични бързосменници, като всичко това позволява по бърза и ефективна работа на оператора със различни видове прикачен инвентар като кофи, хидравлични чукове, свредели и много други.

Мини багерите Case могат да се поръчват с по-базови спецификации, тъй като има възможност за дооборудване след доставка чрез допълнителна поръчка за прикачен инвентар и т.н.

Малки машини за много работа

Най-леките модели от CX18D до CX22D (работни маси от 1,9 т до 2,3 т) са тоталните специалисти за най-тесните пространства, където е необходима оптимална комбинация от мощност, маневреност, компактни размери и дълбочина на копаене. Те разполагат с хидравлично разширяване на верижната ходова част за отлична маневреност и стабилност, а греблата им имат сгъваеми удължения, което е част от стандартната спецификация. С изключение на CX22D тези машини се оборудват с дизелови двигатели Yanmar и една хидравлична помпа с променлив дебит.

Mоделите CX22D (2,3 т) ти CX28D (3,1 т) използват дизелови двигатели Kubota и разполагат с високотехнологични системи и функции като товарочувствителна хидравлична система със затворен център, включваща две помпи - една с променлив дебит и една зъбна, както и хидравличен разпределител с модерна технология за разделяне на дебита (Flow Sharing). Това им осигурява не само голяма производителност, но също и много висока горивна ефективност.

Още високи технологии

Като иновативна компания Case CE започна да предлага електрически мини багери през 2023 г. Един от тях е 2-тонният модел CX25EV, който е предназначен за клиенти, работещи на обекти с високи изисквания към емисиите на изгорели газове и шум. Той използва литиево-йонна батерия с капацитет 32,2 kWh, осигуряваща 8 часа работа в икономичен режим и 4 часа в стандартен.

Оборудван е с най-високото ниво на технологиите, в т.ч. електро-хидравлични уреди за управление, възможност за настройване на хидравликата и бордово зарядно устройство за батерията, което я зарежда напълно за 9 часа от контакт за 220V. Като опция се предлага външно трифазно зарядно устройство за бързо зареждане за 2 часа.

За постоянен мониторинг на работното и техническо състояние на мини багерите Case, както и за улесняване на диагностиката и сервизирането, клиентите могат да използват телематичните системи SiteWatch и SiteConnect - стандартно оборудване за моделите от CX22D до CX28D и опция от CX18D до CX20D.

Като официален представител на Case CE Тайтън Машинъри България предлага не само пълна гама мини багери, но също и висококачествени следпродажбени услуги, които включват гаранционен и извънгаранционен сервиз, както и доставки на оригинални резервни части. Дружеството разполага с развита мрежа от търговско-сервизни центрове в София, Монтана, Плевен, Русе, Добрич, Шумен, Бургас и Стара Загора.