Новини

Честит 3 март!

България отбелязва Националния си празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението. По този повод навсякъде в страната се организират официални тържества и чествания.

3 март е денят, който поставя началото на третата българска държава с подписването на Санстефанския мирен договор.
Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в тържествата за 3 март на Паметника на свободата на връх Свети Никола.
Желязков ще присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. Ритуалът ще отслужи Старозагорския митрополит Киприан и ще започне в 9:30 ч.

В 11:00 часа пред Паметника на Незнайния войн в София ще се проведе военният ритуал по издигане на националното знаме. На церемонията ще присъства министър-председателят Николай Денков.

От 18:30 часа на площад "Народно събрание" в София ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18:40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участват още вицепрезидентът Илияна Йотова и премиерът Николай Денков.