Новини

Мария Габриел: България има нужда от стабилност и спокойствие

"Искам да благодаря за вашата подкрепа в тези трудни времена, в които живеем. Благодаря за доверието и подкрепата на Бойко Борисов", това каза вицепремиерът Мария Габриел по време на Национално съвещание на ГЕРБ.

"Бих искала да обърна поглед върху случилото се през последните 9 месеца. Случило се благодарение на движещата сила на ГЕРБ. ГЕРБ спечели изборите, но подаде ръка, за да се сложи край на безвремието на служебните правителства. ГЕРБ отстъпи мандата в името на националния интерес. Благодарение на ГЕРБ България имаше бюджет за 2023 г. България излезе от международната изолация", посочи тя.

"България е с нова динамика в стратегическите си партньорства", подчерта Габриел.

"Най-голямата и най-силната партия няма усещането за равнопоставеност в правителството. Няма усещане за равнопоставеност във взимането на решения и в носенето на отговорност за свършеното и несвършеното. Няма как да се съгласим всичко добро, което е направено, да се преписва като заслуга на ПП-ДБ, а всичко несвършено или недобро, автоматично да бъде асоциирано с ГЕРБ. Фактите говорят друго", посочи тя. "България има нужда от стабилност и спокойствие", коментира Габриел.