Новини

Бойко Борисов: Призовавам веднага да се извинят на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел

"Призовавам веднага да се извинят на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел. Вчера, когато призоваха президента да си изтегли указа аз разбрах, че те дори не познават това, което сме правили", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

"Президентът издава указ само за министър-председател. А след като бъде вкарана точката в парламента за гласуване на правителство, до тогава могат да се подменят 100% от министрите", посочи той.

„Те приеха Жечо Станчев да бъде министър на енергетиката, но Румен Радев да стане председател на БЕХ“, каза още Борисов. Според него, вече е трудно ГЕРБ да се върне назад. „Преговорният екип беше, за да се случат нещата, а не да ги бламират. Ние направихме същото като тях – след като те ни изненадаха с оставката на правителството без да ни питат. Вчера ние отстъпихме от деня понеделник, днес точката не влиза в дневния ред на НС“, коментира още той. Борисов подчерта, че конституционно мнозинство в НС е можело да се получи между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. „ДПС, ако искат, могат да разкажат повече. Призовавам ПП-ДБ веднага ада се извинят на Мария Габриел и на ГЕРБ. Има път назад, но той минава през извинение. Дали Мария Габриел ще прием извинение, не знам. Аз ще имам тежък разговор с парламентарната ни група дали да продължим“, каза още той.