Новини

Корнелия Нинова: На 1 май каним 25 леви партии, за да направим дискусия за обща алтернатива на статуквото

"Проведохме Национален съвет. Приехме няколко важни решения. Окончателно приехме платформата за европейските избори, която мина за обсъждане през структурите на партията. Тя е сериозен материал", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на заседание на Националния съвет на партията.

Тя подчерта, че бъдещите евродепутати от левицата ще работят за равнопоставеност на държавите членки. „Искаме да сме равни на другите европейски народи“, каза Нинова и допълни, че ще настоява българския национален интерес да е поставен на първо място в работата на евродепутатите от БСП.

„Запознахме НС какво е свършило ръководството до този момент. Предложихме на Националния съвет на 1 май да поканим 25 партии в левия и патриотичния спектър, както и над 20 граждански сдружения, с които да направим дискусия за модерна лява политика и обща алтернатива на статуквото и модела на управление на България“, подчерта лидерът на БСП. Тя допълни, че ще предложи да се създаде общ документ – декларация, както и подписване на споразумение за взаимни действия за парламентарните и европейските избори.