Новини

Лека строителна техника за професионалисти от Wacker Neuson

Водещият европейски производител Wacker Neuson предлага широка гама от решения за изграждане и ремонт на различни видове настилки и подземна инфраструктура. Произвежданите от компанията виброплочи, трамбовки, къртачи, фугорези и ръчни циркуляри са сред еталоните в бранша за производителност, ефективност, надеждност и удобство за работа. Официален представител на Wacker Neuson у нас е Тайтън Машинъри България.

Леката строителна техника Wacker Neuson е предназначена за строителни фирми, които държат на професионалното, бързо и качествено изпълнение на обектите и в същото време се стремят към постигане на висока рентабилност. Използването на надеждните и здрави малогабаритни машини Wacker Neuson гарантира, че всеки един етап от строителството ще бъде завършен и актуван своевременно.

Производително и комфортно уплътняване

Виброплочите са сред най-популярната лека техника на Wacker Neuson. Тя включва почти 40 модела с работни маси от 50 кг до 1170 кг. Машините се отличават със забележително ниското ниво на вибрации, предавани към ръката на оператора, като при повечето модели то е под 2,5 m/s2. Така операторите се радват на удобната и безопасна работа, която не ги изтощава. При най-тежките модели се използва дистанционно управление, което елиминира всякакви вибрации към ръката на оператора и същевременно го отдалечава праха, шума и изгорелите газове. В зависимост от предпочитанията на клиентите и работните условия се предлагат модели с бензинови или дизелови двигатели, а също и с електромотори, захранвани от батерии.

Еднопосочните виброплочи с преден ход се отличават с лесно управление и отлична маневреност, осигуряващи по-бърза и ефективна работа в тесни пространства. Риверсивните модели с преден и заден ход са универсални и предлагат голяма здравина и надеждност, компактни размери и висока производителност. Вградените колела улесняват преместването и транспортирането им.

Риверсивните виброплочи от средния и тежкия клас (над 300 кг) се използват на по-големи обекти, където е необходима значително по-висока производителност. Те се предлагат със система за измерване уплътняването на обработваната повърхност. Тя спомага за елиминиране както на преуплътняването, така и на недоуплътняването.

Трамбовките са също много популярни продукти на Wacker Neuson. Тяхната гама е съставена от общо 14 машини с работно тегло от 32 кг до 84 кг. Традиционните модели се оборудват с четиритактови бензинови двигатели Honda, а високата им работна скорост осигурява бързо постигане на желаната степен на уплътняване. Wacker Neuson е единственият производител в света, който предлага икономични трамбовки с двутактови бензинови двигатели. Тези малки мотори са собствено производство и са специално проектирани за ефективна работа на трамбовката.

Дизеловите трамбовки разчитат на двигател Yanmar с ниско ниво на емисии изгорели газове. Така те могат да се използват и за работа в изкопи. На върха на технологията са моделите с електромотор и батерия за нулеви локални емисии. Електрическите трамбовки и виброплочи използват едни и същи батерии, които са с еднакви размери и параметри.

Ефективно рязане и къртене

За ремонтирането на асфалтови и бетонни настилки фугорезите на Wacker Neuson са отлично решение. Моделите от серия BFS са познати със своята изключителна производителност и ефективност - скоростта им на работа е с до 20% по-висока от конкурентни модели и гарантира най-бързо изпълнение на ремонтните дейности. Дълбочината им на рязане може да се регулира безстепенно до 195 мм.

Къртачите Wacker Neuson се отличават със значително по-малко тегло в сравнение с аналогични конкурентни модели. Те са много удобни за работа, а двутактовият бензинов двигател WM80c, собствена разработка на производителя, осигурява оптимизиран по-нисък разход на гориво.

На свой ред ръчните циркуляри Wacker Neuson са предназначени за надеждно и ефективно рязане на средно и много твърди материали, в т.ч. бетонни изделия и арматура. Бензиновият двигател с висок въртящ момент гарантира високата производителност и ефективност на машините, а вибрациите, предавани към ръцете на оператора са минимални (под 5 m/s2) за максимално удобна и комфортна работа.