Новини

ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание на СОС заради незаконната реорганизация на „Патриарха“

Настояваме за изслушване на кмета Васил Терзиев и неговия екип с цел изясняване на фактите и изготвяне на план за действие за възстановяване на законността! Това заявиха по време на брифинг общинските съветници от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, Прошко Прошков и Димитър Вучев.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС ще внесат искане за извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) на 23 май 2024 г. след вчерашното решение на Административния съд, в което се посочва, че трябва да бъдат „безусловно прекратени действията на Столична община по промяна на движението в центъра на София“.

На брифинг пред медии общинските съветници подчертаха, че е минало повече месец от както кметът Васил Терзиев е обещал, че ако има нова организация на движението, гражданите ще бъдат уведомени и ще има широка дискусия. „Един месец продължават протестите на хората заради новото движение в центъра на София“, заявиха те. Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян коментира, че „спасителите“ ги е страх да отидат при протестиращите и да обяснят на хората какво направиха на „Патриарха“. Хекимян добави, че никой не е срещу велоалеите и бус лентите, но всяка реорганизация трябва да се прави законно: „Докато „спасителите“ 1 месец се караха на гражданите и твърдяха, че новото движение е законно, вчера Административният съд посочи друго.“ Председателят на финансовата комисия в СОС Димитър Вучев посочи, че липсва информация за финансовите разчети на реорганизацията и попита: „Колко струва на софиянци реорганизацията на „Патриарха“? Кога кметът на София Терзиев ще спаси София от зам.-кмета си Илиян Павлов?“ „Искаме да изслушаме кмета Терзиев и екипа му. Настояваме за възстановяване на законността в града и за оставка на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов. София не е леголенд, не е играчка за деца!“, категоричен бе председателят на Комисията по икономика и собственост Прошко Прошков.