Новини

ГЕРБ-СДС акцентират в Управленската си програма върху образование, човешкия капитал, индустриално развитие и дигитализация

"Ние следваме формулата – образование с особен акцент върху професионалното образование, ключов фокус върху пазара на труда и развитието на човешкия капитал. Продължаваме с политики за индустриално развитие. То е гръбнакът на всяка икономика и то дава шанс на всички останали сектори. След това идват политиките за драстична дигитализация, обхващаща практически всички услуги", това заяви Томисав Дончев при представяне на Управленската програма на ГЕРБ-СДС.

Каквото и да се случва през следващите 10 г. ние трябва ускорено да инвестираме във въоръжените сили. Това е в режим на неизбежност. Аз имам амбицията това да се случи с максимално участие на потенциала на българската индустрия. Това означава от една страна повече сигурност и повече шансове за икономиката ни.

Ако поставяме фокус върху нещо това е образованието. Искаме да направим възможно политиките в сферата на образованието да не бъдат обект на дребнави политически спорове. Ще направим всичко възможно това да е тема пред скоби.