Новини

Делян Пеевски: Христо Иванов каза, че иска да бъде президент и има нужда от подкрепата на ДПС за това

"Аз наблюдавам какво излиза. Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете гласност на всичко, което се случва и да не се замете под килима", това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание, запитан как ще коментира изтеклите в медии записи с разговори на представители на "Продължаваме промяната".

"Асен Василев лично ме е молил да го подкрепим да бъде вицепремиер. Той мечтаеше за това, за да не е просто един министър, както казваше. За да може управлява ефективно, според неговите думи. Неговата съкровена мечта беше да бъде премиер след Мария Габриел. На следващата ротация да бъде махнат Денков и той да бъде премиер. Това са думи, зад които аз седя. Предлагаше и ние да имаме министри, дори да имаме вицепремиер. Всичко това му е отказано", посочи Пеевски.

"Христо Иванов много отдавна иска да контактува с ДПС. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент и има нужда от подкрепата на ДПС за това", заяви той.

Делян Пеевски сподели, че Христо Иванов му е заявил, че иска да ликвидира ПП и да бъда единствен лидер на дясното и след това да може да стане президент.

Лидерът на ДПС допълни, че Христо Иванов му е предлагал да  бъдете премиер. "Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов", коментира Пеевски.