Новини

Акад. Николай Денков: Действията на служебното правителство са добре позната тактика от управлението на ГЕРБ и ДПС

"През последния месец България се оказа в страната на чудесата. Ето няколко примера – безпрецедентно двама министри бяха уволнени, без обяснение, две седмици след като бяха назначени. Финансовият министър наплаши хората с невярната информация, че в хазната са останали само 6,6 млрд. лв. Десет дни по-късно се оказа, че са събрани вече 10,7 млрд. лв", това заяви акад. Николай Денков в декларация на "Продължаваме промяната - Демократична България" на извънредно заседание на Народното събрание

"Министерски съвет разреши построяването на частна детска болница, с което обезсмисли построяването на държавна. Това се случи, след като отбелязахме съществен напредък през последната година", посочи още той.

"Само месец след назначаване на това служебно правителство вече е сменен бордът на ДКК. Тъкмо след като тази доскоро непрозрачна държавна структура започна да връща предплатените милиони по инхаус договорите, сключени от кабинета „Борисов“, допълни Денков.

"Действията на служебното правителство, които изглеждат хаотични на пръв поглед, са добре позната тактика от управлението на ГЕРБ и ДПС, по метода на пробата и грешката, за да видят къде могат да приберат пари от хората, за да останат „мазнинки“ до края на годината за раздаване на приятелите от висините", поясни той.

"Ние от ПП-ДБ сме гарантът, че този мрачен и вреден за България сценарий няма да се състои, но ни трябва още по-голяма сила след тези избори", заяви Денков.