Наука

В Пловдив се проведе финалът на проекта „Аз мога да строя - Delecto”

Пловдив бе домакин на финала на проекта „Аз мога да строя - Delecto”. Събитието се проведе на 30 май в Епископската базилика на Филипопол. Инициативата е на председателя на ОП на КСБ в Пловдив Пламен Иванов, който е и член на УС на КСБ, а организацията е на BG Алтернатива. Нейната цел е да възстанови творческите връзки между учениците от професионалните гимназии, студентите от висшите училища по строителство, архитектура и геодезия и строителния бизнес. Сред членовете на журито бяха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев и Венцислав Дончев, председател на ОП на КСБ – Велико Търново. Специални гости бяха инж. Пламен Михалев, председател на ОП Стара Загора, Ренета Николова, прокурист и гл. редактор на в. „Строител“, и др.

Началото на събитието обяви Пламен Иванов, който поздрави участниците. Той отправи специални благодарности към ръководството на КСБ за подкрепата състезанието да стане с национален характер. „Трябва желание и да си повярвате. Не е важно само да бъдете добри специалисти. Нашата цел с тази инициатива е да ви подскажем, че трябва да бъдете истински личности. Защото, когато си личност, винаги намираш хора, които те уважават и ще ти помогнат да се реализират и най-причудливите ти идеи“, заяви той.

Във финала се включиха отбори от 8 професионални гимназии по строителство, архитектура и геодезия от Пазарджик, Бургас, Варна, Хасково, Сливен, Велико Търново и Пловдив.

За първи път бе връчена и специална награда от в. „Строител“ за най-добри презентационни умения.

Повече по темата четете в следващия брой на в. „Строител“.