Обсъдиха „Стратегия 2020” за пътния сектор и договорите, свързани с текущия ремонт на пътищата

Прочетена: 11

„Стратегия 2020” за пътния сектор, степента на подготовка на предложенията за промени в Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и договорите, свързани с текущия ремонт на пътищата, обсъдиха членовете на Консултативния съвет към министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Това съобщи пресцентърът на министерството.

От страна на КСБ в срещата участваха председателят на КСБ инж. Светослав Глосов, зам.председателят Венелин Терзиев и изп. директор инж. Иван Бойков. Министърът е подчертал необходимостта до четири седмици да се обсъдят и подготвят от браншовите организации предложения за изграждане, поддръжка и финансиране на пътища първи клас и такива с транснационално значение, които да залегнат в Стратегията  за пътния сектор.

Във връзка с работата по промените в ЗУТ, ръководителят на екипа арх. Лидия Станкова е отбелязала, че  коментар по изготвените промени към момента е предоставен само от Националното сдружение на общините. Министър Плевнелиев е призовал представителите на браншовите организации за по-голяма експедитивност и отговорност при изработването на становища по предложените текстове, тъй като инициираните промени са в частите, в които строителният бранш среща най-много проблеми.

Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, е запознал членовете на съвета с подготвяните нови документи за текущ ремонт и поддържане на пътищата. В тях се предвижда новите договори да се сключват за срок от 4 години, без да се фиксира крайната цена, а само детайлно обособена единична цена. Министър Плевнелиев е призовал АПИ и представителите на заинтересованите браншови организации в кратки срокове да  направят всички необходими уточнения по съществуващите въпроси, тъй като през юли трябва да стартира провеждането на обществените поръчки за текущ ремонт и зимно поддържане на пътищата.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.07.2010. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: