Новини

Откриха изложбата „Абстракт и енергия” на Виолета Иванова

На 18 юни в столичната галерия „Интро“ бе открита самостоятелна изложба „Абстракт и енергия“ на художничката Виолета Иванова. В своите картини тя използва различни материали и създава връзка между конкретното и абстрактното.

Иванова е родена в България, но живее в САЩ от 2004 г., където се запознава с богатата художествена сцена, развивана от американските галерии.

„Започнах да се занимавам по-сериозно с рисуване през 2018 г. В началото бе като хоби, но с времето се превърна в професия. През 2020 г. имах възможността да се срещна с Джеймс Ратлиф в неговата галерия в Аризона. Впечатлен от качеството на моите произведения и иновативните техники, които използвам, той ми направи предложение за сътрудничество, покани ме да се присъединя към неговата галерия“, споделя тя за началото на своята кариера.

Следващ момент в биографията на Виолета Иванова е възможността да работи като арт мениджър в Simic Galleries, във Финикс, Аризона. Успоредно с управленската дейност Виолета Иванова излага картините си в пространството на галерията. Творбите й намират своето място и в художествената сцена на Седона, Кейв Крийк и Скотсдейл, Аризона.

„Като самоук художник моето творческо пътешествие се развива, задвижвано само от страст и неутолима жажда за самооткритие“, посочва Иванова. Тя споделя, че за нея изкуството е терапия, източник на постижение и удовлетворение. „Вдъхновена съм от безкрайната палитра от цветове, светещи в тъмното ефекти, скрити нюанси и променящи се металически пудри. Във всяко творение се стремя да прехвърля границите на артистичното изразяване. Това е не просто изкуство, а поглъщащо изживяване, където емоциите се материализират, а измеренията се разкриват с всяко изливане на боята“, подчертава Виолета Иванова.

Изложбата „Абстракт и енергия“ може да бъде разгледана до 29 юни.