Новини

Нови подови системи на основата на цимент и смоли

Нови  подови системи на основата на цимент и смоли представи Мапей. Отново Съюза на Aрхитектите се оказа събирателно място за множество архитекти, инвеститори, апликатори и строителни инженери, пред които Мапей изнесе семинар на тема ,,Индустриални подове". Презентацията бе направена от ръководителят на тази продуктова линия в Мапей, г-н Пали Рац, който представи различни системи на основата на смоли и арх. Джована Новела, утвърден специалист направление индустриални подове на циментова основа.

Системата на циментова основа с наименование Ultratop беше представена със своите разновидности в зависимост от крайната визия на подовата настилка.

Ultratop System „Естествен ефект”е самонивелираща система на циментова основа, изключително бързостягаща, с която е възможно да се направят подови покрития в обществени и индустриални сгради с висока устойчивост на механични натоварвания и износване върху бетонови повърхности, керамика или естествен камък.

Подовите покрития с ULTRATOP SYSTEM могат да останат като крайни покрития и намират широка употреба в декоративния сектор на строителството.

ULTRATOP SYSTEM за „полиран ефект” която може да се полира само 2-3 дни след полагане и се създават гладки, равни и отразяващи подове в жилищни и индустриални сгради, подложени на леко натоварване от движение.

ULTRATOP SYSTEM с „ефект на венецианска мозайка” е система за създаване на полирани подове, подобни на „венецианска мозайка”, която се нанася в слой с дебелина от 15 до 20 мм и се състои от ULTRATOP, смесен с DYNASTONE COLOR, изкуствени оцветени агрегати или естествени агрегати, за приложение в обществени помещения, като търговски центрове, изложбени зали, училища, музеи, театри, магазини, апартаменти и др.

Системите на епоксидна основа MAPEFLOOR , които Мапей предлага намират широко приложение, когато се изисква под с много висока устойчивост на третиране с химикали, да не пропуска мазнини и агресивни вещества, устойчив е на чести измивания и понася движение с високи натоварвания. Подовите системи на епоксидна основа имат също така привлекателен вид, цветовото разнообразие е изключително голямо, над 180 цвята. Намират широко приложение в химическата и фармацевтична промишленост; в хранително-вкусовата промишленост; в лаборатории; стерилни помещения и болници; в автоматизирани складове; в търговски центрове; хранилища; гаражи; покрити места за паркиране.