Новини

Две шествия ще се проведат днес в София

Шествие на семейството ще има днес в София, като част от инициативата "Месец на семейството", съобщиха организаторите. Началото на събитието е обявено за 10:30 ч. на площад „Александър Невски“, а самото шествие се предвижда да потегли в 12:00 часа, като крайната му точка е НДК. Това предава БТА.

Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство, се посочва в съобщението.

В него се отбелязва, че целта на мероприятието е държавата да започне "ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната".

Организаторите напомнят, че шествието е деполитизирано.

"София прайд" 2024 започва днес в 14:00 часа на площад "Княз Александър I" в София, съобщиха организаторите. За 16:00 часа е обявено началото на концерта, а шествието в защита на човешките права, което се провежда за 17-та поредна година, ще тръгне от площада след 19:00 часа.

Сцената на "София прайд" 2024 ще посрещне едни от най-популярни артисти в България. Тази година кампанията на "София Прайд" “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им. Фокусът на събитието е разговорът за темите и ценностите, които ни обединяват като български граждани.