Новини

Йордан Цонев, ДПС: Хората категорично не искат нови избори

"За нас прочитът на изборните резултати, в частност ниската избирателна активност, категорично говори за нарушено доверие към политическите субекти. Даже в частност и към политическия процес в страната. Това не е ново. Това е процес, който се развива вече няколко години, особено силно в последните 3-4 г. Разбира се това се дължи във всички случаи на факта, че в страната политическите сили в последните години отдалечават дневния ред на хората от дневния ред на институциите", заяви Йордан Цонев от ДПС по време на консултации при президента Румен Радев.

"Хората категорично не искат нови избори. Хората искат политическия процес да се стабилизира, да има мнозинство, да има редовен кабинет, който да решава проблемите. Решението им категорично минава през един мандат – пълен или близо до пълен мандат", посочи той.

"Трябва да кажем, че ДПС съзнава своята отговорност пред избирателите за съставяне на редовен кабинет, подкрепян от стабилно мнозинство. Ние този свой път ще го извървим. Въпросът е дали другите политически сили го разбират и как точно го разбират", каза Цонев.