Новини

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!

" Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност.Но! Дори и да е така, какво се случва?", това споделя председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, изпратена до медиите.

"Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони.Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.",посочва още ток

"За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение.Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?", пояснява Пеевски.

"И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.Това е неприемливо и невъзможно.И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората.", посочва той.

"Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало", завършва той.